Sponsortocht dwars door Nederland voor Stéphanos

2 juni 2022 - Door: Raymond Laffeber

Sponsortocht "Dwars door Nederland voor Stéphanos"

Hoe ben ik er toe gekomen om een wandeltocht te gaan lopen voor Stéphanos.

Tijdens het lopen van het Pieterpad (van St. Pietersberg, Maastricht tot Pieterburen, Groningen, een tocht van 492 km.) kreeg ik het plan om voor Stéphanos te gaan lopen om geld in te zamelen voor de weeskinderen in Malawi en Zambia. Maar een sponsortocht zou dan wel helemaal nog nieuw te lopen moeten zijn. Na bestudering van de LAW (lange afstand wandeling) leek het mij mooi om dwars door Nederland een tocht te gaan lopen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het Marskramerpad, LAW3. Deze loopt van Scheveningen naar Bad Bentheim (D). Een tocht van 372 km. verdeeld over 20 etappes. Via Haaglanden vervolgt de route richting Rijnland, Groene Hart, Utrechtse Heuvelrug, Gerderse Vallei, Veluwe, Sallend, Twente en steek je de Dinkel over boven Losser richting het prachtige Bad bentheim.

Een marskramer was vroeger een wandelende handelaar. Nu hou ik zelf heel erg van wandelen en zit ik al 30 jaar in de verkoop, dus dit leek mij een mooie toepasselijke tocht. "Dwars DOOR Nederland, VOOR Stéphanos"

 

Deze tocht is onderdeel van de E11, een grote Europese wandeltocht die na Bad Bentheim via Osnabruck, postdam en Frankfurt aan de Oder richting de grens van Polen en Litouwen voert. In totaal ruim 2000 km (wie weet misschien een uitdaging voor later D.V.).

 

De bedoeling is om van juni 2022 tot juni 2023 iedere maand 1 of 2 tochten te lopen. Steeds zal ik een kort reisverslag met foto's laten plaatsen op een speciale pagina op Instagram. D.V. vrijdag 3 juni start ik in Scheveningen voor de 1ste route van 20 km. naar Wassenaar.

Ik mag steeds weer genieten van Gods prachtige schepping en hoop de kracht te ontvangen om deze wandeling te doen.

 

Vriendelijke wandelgroeten,

Raymond Laffeber, Papendrecht

 

P.S. Ik hoop dat u ook een mooie bijdrage wilt overmaken voor deze actie voor de weeskinderen. Dat kan via de QR-code op de flyer hiernaast of via het rekeningnummer van Stéphanos werkgroep Nieuw-Lekkerland e.o.: NL60 RABO 0132 5276 50 t.n.v. Stéphanos o.v.v. wandeltocht Raymond Laffeber